Kom alles over een auto te weten!

Maak geen dure fout. Doe een kentekencheck voordat u koopt.

RDW kenteken check

 

De RDW kenteken check: wat kan je er mee en wat schiet je daar mee op!

 

Een RDW kenteken check kan je veel extra informatie over een auto opleveren. Het RDW houdt van alle voertuigen in Nederland de algemene gegevens bij. Het kenteken natrekken levert je informatie op over al deze algemene gegevens. Maar dat is niet de enige reden waarom een kenteken opvragen nuttig kan zijn. Een auto zoeken op kenteken kan je namelijk nog veel meer informatie over een auto opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het schadeverleden van een auto, de huidige waarde van een auto of de datum waarop de APK verloopt. Op deze pagina lees je veel meer over waarom een RDW kenteken check nuttig kan zijn en welke informatie je aan de hand van een kenteken check kunt vergaren.  

 

De algemene gegevens van een voertuig opzoeken met een kenteken check

 

Van alle voertuigen in Nederland wordt de algemene informatie bijgehouden. Denk bijvoorbeeld aan de technische specificaties van een auto, de datum van de eerste tenaamstelling, maar ook de fiscale aspecten van een auto worden in dit register opgenomen. Zoek op kenteken levert je al deze informatie zo op. De dienst die deze informatie bijhoudt is de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De gegevens die zo worden opgehaald worden dan ook de RDW voertuiggegevens genoemd. Deze gegevens zijn een makkelijke bron om aan informatie te komen over de algemene aspecten van een auto. De gegevens zijn afkomstig van de RDW online database. In de RDW online database staan alle gegevens van alle auto’s geregistreerd. 

Kentekencheck RDW

Een RDW kenteken check levert je de officiële informatie op van een auto. Deze auto wordt ook gebruikt door officiële instanties. Als je bijvoorbeeld de hoogte van de wegenbelasting wilt berekenen wordt er gebruik gemaakt van de gegevens die via RDW online op te vragen zijn. Het kenteken natrekken en zo de RDW voertuiggegevens opvragen levert je dus betrouwbare informatie over een voertuig. Als je aan de hand van deze gegevens gaat rekenen, in casu de wegenbelasting berekenen, dan weet je zeker dat je gebruik maakt van de juiste gegevens. Het kenteken opvragen kan ook op een andere manier erg nuttig zijn. In Nederland is het verplicht om je auto apk gekeurd te hebben. Een apk keuring wordt voor een bepaalde periode afgegeven. Voor de apk vervaldatum moet je auto opnieuw gekeurd zijn. Is dat niet het geval, dan krijg je automatisch een boete. Veel mensen vergeten echter de datum waarop zij hun auto apk gekeurd moeten hebben, de apk vervaldatum. Een kentekencheck RDW laat zo zien voor welke datum jij je auto opnieuw gekeurd moet hebben. En zo bespaar je jezelf een fikse boete!  

 

De RDW kenteken check geeft je informatie over het schadeverleden

 

Het kenteken opvragen kan je ook informatie opleveren over een auto die niet specifiek door de RDW wordt bijgehouden. Het schadeverleden auto achterhalen. Strikt genomen is dit geen RDW schade check, maar omdat er gebruik wordt gemaakt van het RDW kenteken wordt het toch vaan een RDW schade check genoemd. Bij een schade check kenteken ga je aan de hand van het kenteken op zoek naar het autoverleden van een voertuig. Het autoverleden checken  is belangrijk omdat een auto in sommige gevallen betrokken kan zijn geweest bij een ernstig ongeluk. De auto wordt dan wel gerepareerd, maar als dit niet juist is gedaan kan dit in de toekomst toch tot veel extra kosten zorgen. Ook is het prettig m te weten dat je een overzicht hebt van de schade die een auto in het verleden heeft gehad. Een zoek op kenteken kan je deze informatie helpen te achterhalen.  Ook voor kleinere soorten schade kan het goed zijn om een schade check kenteken te doen. Zo krijg je een beeld van wat er allemaal met een auto is gebeurd en dat geeft toch weer net wat meer zekerheid. Het autoverleden checken hoeft natuurlijk niet alleen aan de hand van het kenteken. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je gewoon goed naar een auto kijkt en aan de verkoper vraagt naar het schadeverleden auto. Maar het kan zo zijn dat het schadeverleden auto helemaal niet bij de verkoper bekend is, of dat hij het bewust niet verteld. In dat geval kan het een kenteken schade check een hulpmiddel zijn om toch het schadeverleden auto te achterhalen. Een schade check auto gratis is vrij lastig te vinden. Het bijhouden van alle gegevens rondom schade aan een voertuig en deze online publiceren kost nu eenmaal tijd een geld. Schade check auto gratis is daarom niet echt een voor de hand liggende optie. Vaak moet er een klein bedrag worden betaald om het autoverleden te kunnen achterhalen.  

 

 

 

 

De RDW kenteken check als hulpmiddel om de kilometerstand te controleren

 

Het kenteken opzoeken kan je ook helpen om fraude met de kilmeterstand tegen te gaan. Een auto met een lagere kilometerstand is meer geld waard. Een verkoper die meer geld in voor een auto wil kan de waarde van een auto verhogen door de kilometerstand terug te draaien. Dat is natuurlijk bedrog, maar hoe toon je dat aan, of beter hoe zorg je er voor dat je geen slachtoffer van tellerfraude wordt? Simpel. Met de RDW kentekencheck. Het kenteken opvragen kan ervoor zorgen dat je geen miskoop doet.   Door het RDW kenteken op na te trekken in combinatie met de kilometerstand zoals de verkoper deze doorgeeft kan je zien of de tellerstand oploopt of afloopt. Dit kan doordat bijvoorbeeld bij een apk-keuring de tellerstand op dat moment wordt opgeschreven. Door dit te doen ontstaat er een bepaald patroon waaraan je kunt zien of de tellerstand oploopt of afloopt. Als de tellerstand oploopt is er niets aan de hand. Is de stand aflopend, dan is er iets geks aan de hand en is er reden om nog eens goed door te vragen! Het kenteken controleren kan je ervoor behoeden om slachtoffer te worden van tellerfraude!  

 

Nationale Autopas en RDW

 

Voor sommige komt het bovenstaande wellicht als een verassing. De meeste mensen denken bij het controleren van tellerstanden namelijk aan de Nationale Autopas. Een organisatie die zich al bijna 25 jaar inzet voor het registreren van tellerstanden om zo tellerfraude terug te dringen. De Nationale Autopas was hierin altijd succesvolg en gebruikte de RDW database om haar data aan te koppelen. Onlangs is besloten, omwille van professionalisering van de dienst en het vergroten van het aantal kilometerregistraties de RDW en NAP database samen te voegen. Gevolg is dat je nu je NAP certificaat met de RDW kentekencheck op kunt vragen en de kilometerstand van een auto tijdens elke APK keuring wordt geregistreerd.  

 

De waarde van een auto bepalen met de RDW kentekencheck!

 

Een autocheck kan je ook helpen om de waarde van een auto te bepalen. Eerder in dit artikel werd al geschreven dat alle technische informatie van een voertuig beschikbaar is aan de hand van de voertuiggegevens. Als je ook nog de kilometerstand en de uiterlijke staat van een auto weet, dan is de waarde van een auto globaal te bepalen. De waarde auto bepalen aan de hand van het kenteken is dus mogelijk omdat de basisgegevens van een auto beschikbaar zijn. Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met hoeveel kilometer een auto heeft gereden en hoe de auto er uiterlijk uitziet. Aan de hand van deze informatie kan een auto check naar de waarde van een auto een globaal beeld opleveren van de prijs. Natuurlijk moet je wel goed op blijven letten. Een auto check geeft je alleen een indicatie, er zijn nog meer zaken van belang waar je op moet letten als je een auto gaat kopen of verkopen. Een auto check laat namelijk niet zien hoe goed een auto onderhouden is of hoeveel extra accessoires er bij zijn aangeschaft. Toch geeft een RDW kenteken check een goed beeld van de waarde van de auto.  

 

Hoeveel eigenaren heeft een auto gehad: de kenteken check geeft je het antwoord

 

aantal eigenaren natrekkenDe RDW kenteken check kan je ook laten zien hoeveel eigenaren een auto heeft gehad. Door dit te doen krijg je een beeld van hoe vaak een auto in andere handen is gekomen. Vaak vinden mensen het prettig als een auto bij niet al te veel mensen in eigendom is geweest. De ene eigenaar kan namelijk keurig netjes op zijn auto zijn geweest en hem altijd op tijd in onderhoud heeft gebracht. Een andere eigenaar kan veel slordiger met een auto zijn omgegaan. Het aantal eigenaren auto kan worden opgezocht aan de hand van het kenteken. Door dit te doen zie je direct hoe vaak een auto is overgedragen en kun je je een beter beeld bij de auto vormen. Als het aantal eigenaren auto in een korte tijd bijvoorbeeld snel wisselt dan zou je je af kunnen vragen waarom de auto in zo’n korte tijd zo vaak van eigenaar wisselde. Het aantal eigenaren van een auto bepalen geeft je meer inzicht in het totaalplaatje van een auto en meer zekerheid van en goede koop.  

 

De RDW kenteken check: samenvattend

 

Zoek kenteken op op internet en je kan veel meer van een auto te weten komen dan je op het eerste gezicht zou denken. De rijksdienst wegverkeer houdt veel informatie bij waar je al veel informatie uit kunt halen. Al deze informatie zorgt ervoor dat je je een beter beeld kunt vormen bij een auto als je deze gaat kopen of verkopen. Een kenteken check zorgt er daarnaast voor dat je ook praktische problemen zoals de hoogte van de wegenbelasting of de vervaldatum apk kunt ondervangen. Het kenteken opvragen kan daarnaast nog extra informatie opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de kilometerstand, het autoverleden checken of de waarde auto bepalen: het is allemaal mogelijk met een RDW kentekencheck. Op deze manier kan je veiliger een auto kopen of verkopen en kom je minder snel voor (vervelende) verrassingen te staan.  

 

 

 

 

We gebruiken cookies en soortgelijke technieken op onze website. We gebruiken zowel functionele als analytische cookies die zorgen voor een optimale gebruikerservaring. Kentekencheck-rdw.nl en derden plaatsen tracking-cookies om advertenties aan uw voorkeuren aan te passen. Door middel van deze tracking cookies kan uw internet gedrag worden gevolgd. Mee eens? Door dit rapport te sluiten of door onze website te blijven gebruiken, weten we dat u hiermee akkoord gaat. Wilt u meer informatie of wilt u alles over cookies lezen? Bekijk dan ons privacy- en cookiebeleid.
Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy